Barion Pixel
vorosbarsony szemgolyok

Vörösbársony szemgolyók

Vicceld meg a családot egy halloweeni finomsággal!

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a vaníliaaromával és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a kefirt és beleszitáljuk a lisztet a kakaóporral együtt, majd hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  2. Piros ételfestékkel élénkpirosra színezzük a tésztát.
  3. Végül a szódabikarbónát elkeverjük az ecettel, hagyjuk felhabzani, majd hozzákeverjük a masszához.
  4. Kibélelünk sütőpapírral egy kapcsos tortaformát, majd beleöntjük a tésztamasszát. 170ºC-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig.
  5. Miután kihűlt a tészta, villával vagy kézzel szétmorzsoljuk. A hozzákeverjük a mascarpone sajtot, ez fogja összetartani a tésztát.
  6. Golflabda méretű golyókat formázunk, közepükbe kis mélyedést alakítunk, és megtöltjük málnalekvárral, majd visszaadjuk nekik golyóformájukat.
  7. Olvasztott fehér csokoládéba mártjuk őket, majd zsírpapírra helyezzük, és negyed órát hűtőben dermesztjük.
  8. A marcipánmasszákat kinyújtjuk 2 mm vastagságúra, és kiszaggatjuk belőlük a szemgolyók „íriszeit” és „pupilláit” és feltapasztjuk őket egyesével.
  9. Végül kis víz és piros ételfesték keverékéből, ecset segítségével „ereket” rajzolunk a szemgolyókra. 
  10. Málnalekvárba ültetjük őket, és már lehet is vinni a halloween-i beöltözős partira, garantált siker lesz!

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/red-velvet-szemgolyok

Oszd meg ezt a bejegyzést!