Mikor lenne jobb idő az uborkasaláta készítésére, mint nyáron, mikor akár a saját kertedből is megtermesztheted az alapanyagot?
Fogyaszd az uborkasalátát a vasárnapi rántott húsos ebéd mellé, hogy legyen mivel leöblíteni a szárazabb részeket, és persze mert nagyon finom!
Hozzávalók:
- 2 közepes db kígyóuborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek ecet
- 2 csipet só
- 1 csapott ek cukor
- 330 g tejföl (ha a tejfölös verzióját szereted jobban 😉)
Elkészítés:
- Az uborkákat meghámozzuk (a héjával keserűbb lenne), és egy szeletővel a tálba szeleteljük. Megsózzuk, jól átkeverjük, és hagyjuk állni pár percet. Szinte azonnal levet ereszt.
- Meglocsoljuk az ecettel, rászórjuk a cukrot, rápasszírozzuk vagy reszeljük a fokhagymát, és alaposan átkeverjük.
- A hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tartjuk. Minél többször keverjük át, annál jobban átjárják az ízek.
- Díszítésként egy nagyon pici pirospaprikával megszórhatjuk. Ízlés szerint tejföllel is gazdagíthatjuk, ez esetben 1 nagy doboz tejfölt tegyünk hozzá! Jó étvágyat!