Barion Pixel
uborkasalata

Uborkasaláta

Mikor lenne jobb idő az uborkasaláta készítésére, mint nyáron, mikor akár a saját kertedből is megtermesztheted az alapanyagot?

Fogyaszd az uborkasalátát a vasárnapi rántott húsos ebéd mellé, hogy legyen mivel leöblíteni a szárazabb részeket, és persze mert nagyon finom!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. Az uborkákat meghámozzuk (a héjával keserűbb lenne), és egy szeletővel a tálba szeleteljük. Megsózzuk, jól átkeverjük, és hagyjuk állni pár percet. Szinte azonnal levet ereszt.
  2. Meglocsoljuk az ecettel, rászórjuk a cukrot, rápasszírozzuk vagy reszeljük a fokhagymát, és alaposan átkeverjük.
  3. A hűtőbe tesszük, és tálalásig ott tartjuk. Minél többször keverjük át, annál jobban átjárják az ízek.
  4. Díszítésként egy nagyon pici pirospaprikával megszórhatjuk. Ízlés szerint tejföllel is gazdagíthatjuk, ez esetben 1 nagy doboz tejfölt tegyünk hozzá! Jó étvágyat!

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/isteni-uborkasalata

Oszd meg ezt a bejegyzést!