A tojásállergiások számára is elkészíthető fánk, mindenki nagy kedvence lesz!
Hozzávalók:
– 40 dkg rétesliszt
– 3dkg élesztő
– 2 dkg vaj
– 240 ml tej
– 1,5 ek rum
– 5dl napraforgó olaj a sütéshez
Tálaláshoz:
– 2 ek porcukor
– 1 csomag vaníliás cukor
– 5 dkg lekvár/dzsem
Elkészítés:
Az élesztőt egy kevés, cukros tejben felfuttatjuk. Kimérjük a hozzávalókat, egy nagyobb tálba öntjük, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt.
A többi tejjel kidolgozzuk szép simára a tésztát. A vajat megolvasztva, a vége felé dolgozzuk bele a tésztába. Ezt követően, egy melegebb helyre tesszük és duplájára kelesztjük.
Nyújtódeszkára öntjük, kézzel széthúzzuk, nagyobb pogácsaszaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk. 11 percig újból kelesztjük, majd forró olajban szép arany barnára kisütjük.
Melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban és lekvárral tálaljuk.