Barion Pixel
sargaborso fozelek 1200x357

Sárgaborsó főzelék

Egy igazi klasszikus, amivel nem lehet mellényúlni!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A sárgaborsót előző este áztasd be. Másnap, pedig tedd fel főni annyi tiszta vízben, amennyi kb. bő ujjnyira ellepi. Amikor felforr, a fehér habját fémszűrővel szedd le. Dobd bele a babérleveleket, és addig főzd, amíg a sárgaborsó megpuhul.

Közben az olajból és a lisztből készíts rántást, majd dinszteld bele a meghámozott, finomra vágott vöröshagymát, azután a megtisztított, átnyomott fokhagymát is. Szórd meg a pirospaprikával, majd azonnal engedd fel kb. 2 dl hideg vízzel, és keverd el. Folyamatos kevergetés mellett add a forrásban lévő főzelékhez. Újraforrásig sűrűn keverd meg, majd kis lángon, még 5 percig főzd. Végül sóval, borssal ízesítsd. Ízlés szerinti feltéttel, például sertéspörkölttel tálalhatod is.

 

 

Oszd meg ezt a bejegyzést!