Barion Pixel
sargabarackleves

Sárgabarackleves

Itt az ideje egy finom őszibarack levesnek, amit krémesen és hidegen tálalva a legjobb!

Hűsítő és ízletes, akár egy desszertnek is elmegy, főleg ha te sok cukorral szereted.

Hozzávalók:

  • 8 közepes db őszibarack (meghámozva, felcikkezve)
  • 2 dl joghurt
  • 1 dkg finomliszt
  • 2 db fahéjrúd
  • szegfűszeg (ízlés szerint pár szem)
  • 3 ek barna cukor
  • borsmentalevél (ízlés szerint néhány levél)
  • 5 dl víz (amennyi éppen ellepi a gyümölcsöt)

Elkészítés:

  1. Az összes hozzávalót, a joghurt és a liszt kivételével edénybe tesszük, felengedjük vízzel és felforraljuk.
  2. Épphogy felforr, beleöntjük a joghurtban kikevert lisztet, összekeverjük, megvárjuk, míg újra eléri a forráspontját, és kész is.
  3. Jól lehűtve, néhány mentalevéllel a tetején, másnap fogyaszthatjuk is.

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/hideg-joghurtos-oszibarackleves

Oszd meg ezt a bejegyzést!