Barion Pixel
ribizliparfe forro chilis csokolades ontettel

Ribizliparfé forró chilis-csokoládés öntettel

Kóstoltad már a ribizliparfét? Hogy mi az a parfé?

A parfé alapvetően egy fagylalt desszert, amely általában vastag tömb vagy lap formájában készül, melynek fő jellemzője a textúra és a krémszerűség. Mindkét állapot a magas zsírtartalmú anyagnak, mint a krémnek vagy a krém integrációjának köszönhető.

Ez egy nagyon különleges, hűsítő desszert, amit mindannyian imádni fogtok!

Hozzávalók:

A parféhoz

Az öntethez

Elkészítése:

A parfé elkészítése:

  1. A ribizlit megtisztítjuk a száruktól, majd egy tálban villával szétnyomkodjuk (nem kell teljesen).
  2. A tejszínt mixerrel elkezdjük habosítani, majd hozzáadjuk a zselatinfixet, és kemény habbá verjük. A legvégén hozzáadjuk a cukrot, és jól elkeverjük vele.
  3. Ezután keverjük bele a ribizlit. A ribizli beszínezi majd, de nem muszáj teljesen homogén színűnek lennie, szép, ha kicsit „márványos” marad.
  4. A masszát egy alufóliával kibélelt gyümölcskenyér- vagy őzgerincformába töltjük, és mélyhűtőben fagyasztjuk.

Az öntet elkészítése:

  1. A tejszínt egy lábosban elkeverjük a tojássárgával és a cukorral, majd beletördeljük a csokit, és addig főzzük, míg mártás sűrűségű lesz (bevonatot képez a kanál hátán).
  2. Végül hozzáadjuk a chilit is, és a jeges parfé mellé, forrón tálaljuk.

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/ribizliparfe-forro-chilis-csokolades-ontettel

Oszd meg ezt a bejegyzést!