Barion Pixel
Pudingos-tejszínes almaleves, 1200 x 357

Pudingos-tejszínes almaleves

Igazi különlegesség, ha a hagyományos gyümölcslevest már unod.

Hozzávalók:

– 5 db alma

– 2 dl főzőtejszín

– 1 csipet só

cukor

– 2 csomag vaníliás cukor

– fél citrom

– 8 db szegfűszeg

– 1 mokkáskanál őrölt fahéj

– 1 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

Először az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk.

Ezt követően, egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cukrot, a sót, a szegfűszeget, valamint a fahéjat. Belecsavarjuk a citrom levét, végül az almakockákat, és lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük.

Közben a pudingport alaposan elkeverjük a tejszínnel. Amikor a leves elkészült, adagonként hozzákeverjük a tejszínes pudingport. Megvárjuk, amíg újra felforr, közben folyamatosan kevergetjük. Ahogy picit sűrűsödni kezd, az almalevest levesszük a tűzről.

Melegen és lehűtve is tálalhatjuk.

Érdemes kipróbálni!

 

Oszd meg ezt a bejegyzést!