Igazi különlegesség, ha a hagyományos gyümölcslevest már unod.
Hozzávalók:
– 5 db alma
– 2 dl főzőtejszín
– 1 csipet só
– cukor
– fél citrom
– 8 db szegfűszeg
– 1 mokkáskanál őrölt fahéj
– 1 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Először az almákat megmossuk, meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk.
Ezt követően, egy lábasban vizet melegítünk, beletesszük az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és a vaníliás cukrot, a sót, a szegfűszeget, valamint a fahéjat. Belecsavarjuk a citrom levét, végül az almakockákat, és lassú tűzön 10-15 perc alatt puhára főzzük.
Közben a pudingport alaposan elkeverjük a tejszínnel. Amikor a leves elkészült, adagonként hozzákeverjük a tejszínes pudingport. Megvárjuk, amíg újra felforr, közben folyamatosan kevergetjük. Ahogy picit sűrűsödni kezd, az almalevest levesszük a tűzről.
Melegen és lehűtve is tálalhatjuk.
Érdemes kipróbálni!