Egy finom, hagyományos főzelék, jó sok paradicsomszósszal, hogy a paradicsomos hatásból ne legyen hiány!
Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 10 dl paradicsomlé
- 2 ek sűrített paradicsom
- 2 dl víz (a paradicsomlén felül annyi víz kell, hogy ellepje a káposztát)
- 1 ek napraforgó olaj
- 2 púpozott ek finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 1 kávéskanál só
- 2 ek cukor (ízlésünknek megfelelően állítsuk be az arányokat)
Elkészítés:
Negyedeljük a káposztát, vágjuk ki a torzsáját, és szeljük ujjnyi csíkokra, a csíkokat pedig egy centis darabokra. Szeleteljük fel a hagymát is félkör alakúra, és mindkettőt tegyük egy lábosba. Sózzuk, tegyük rá a cukrot is, és öntsük fel a paradicsomlével, ha nem lepi el a káposztát, adjunk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje, és keverjük bele a sűrített paradicsomot. Főzzük puhára.
Készítsünk rántást: az olajat tegyük egy serpenyőbe, keverjük bele a lisztet, kicsit süssük át, húzzuk le a tűzről, keverjük bele a paprikát, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk a káposztához.
Forraljuk össze a rántással, ízesítsük, ha szükséges, sóval, cukorral. Mi inkább édesen szeretjük, de ez ízlés dolga.
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/paradicsomos-kaposztafozelek