Mézeskalács, kicsit másképp! Igazi karácsonyi különlegesség, mely kiváló vendégváró süteménynek is!
Hozzávalók:
- 250 g darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 2 tk. mézeskalács fűszerkeverék
- 2 ek. kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk rum aroma
- 2-2,5 dl növényi tej
Forgatáshoz:
- 4 ek darált keksz
- 1 csipet mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy kisebb tálba mérjük, majd alaposan összedolgozzuk. Diónyi adagokat veszünk ki belőle, és nedves tenyérrel mindből golyókat gyúrunk.
Egy tányérba szórjuk a darált kekszet, amiben elkeverjük a fűszerkeveréket. Megforgatjuk benne a golyókat, és már tálalhatjuk is.