Igazi klasszikus, nyári édesség a madártej!
Eheted hidegen vagy melegen is, tojáshabbal a tetején, amire szórhatsz egy kis kakaóport vagy fahéjat is díszítés gyanánt.
Hozzávalók
- 4 db tojásfehérje
- 2 ek porcukor
- 800 ml tej
- 1 db vanília
- 4 db tojássárgája
- 70 g cukor
- 1 csipet só
- kakaópor
- fahéj
Elkészítés
- A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.
- A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabot. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
- A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe.
- Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.
Tálaláskor díszítheted kakaóporral vagy fahéjjal!
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-madartej
Kép forrása: https://www.mindmegette.hu/madartej-iv.recept/