Barion Pixel
madartej

Madártej

Igazi klasszikus, nyári édesség a madártej!

Eheted hidegen vagy melegen is, tojáshabbal a tetején, amire szórhatsz egy kis kakaóport vagy fahéjat is díszítés gyanánt.

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval kezdjük el kemény habbá verni, majd adjuk hozzá a két evőkanál porcukrot, és verjük teljesen keményre.
  2. A tejhez adjuk hozzá a vaníliarúd kikapart magjait, majd forraljuk fel, és kanállal szaggassuk bele a tojáshabot. Két-három percig főzzük, majd óvatosan fordítsuk meg, újabb két-három perc, és már szedhetjük is ki egy üres tálba.
  3. A tojássárgáját egy csipet sóval és a cukorral keverjük jó habosra, öntsük hozzá egy keveset a langyos tejből, majd azonnal keverjük simára. Adjuk hozzá a maradék tejet, keverjük el, és öntsd vissza az egészet az edénybe.
  4. Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg szépen be nem sűrűsödik, majd hagyjuk kihűlni. Tegyük a tetejére a galuskákat, és az egészet rakjuk be a hűtőbe legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalni szeretnénk.

Tálaláskor díszítheted kakaóporral vagy fahéjjal!

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/klasszikus-madartej
Kép forrása: https://www.mindmegette.hu/madartej-iv.recept/

Oszd meg ezt a bejegyzést!