Ha szereted a házias ízeket, akkor készíts egy finom krumpli főzeléket! Könnyed étel, ami a melegben sem fog megártani, sült virslivel vagy fasírttal tálalva még finomabb.
Hozzávalók
- 1,5 kg burgonya
- 8 db babérlevél
- ételízesítő ízlés szerint
- 1 nagy db vöröshagyma
- 3 dl tejföl
- 2 púpozott ek finomliszt
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- 2 dl víz
- ecet (ízlés szerint)
Elkészítés
- A krumplit és a hagymát megpucoljuk. A krumplit karikázzuk fel, a hagyma maradhat egyben.
- Egy lábosba beletesszük a krumplit az egész hagymával együtt, és felengedjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi. Hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, és főzzük össze őket.
- Közben a tejfölt elkeverjük csomómentesre a liszttel és pirospaprikával. Majd ha megpuhult a krumpli, hozzákeverjük a tejfölt, és forralunk rajta még egyet. Akinek esetleg nem elég savanykás, az egy kis ecetet önthet még hozzá.
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/krumplifozelek-tejfolos-habarassal