Barion Pixel
kakaos csiga

Kakaós csiga

A kakaós csiga egy igazi klasszikus, minden gyerek imádja, egy pohár tejjel vagy kakaóval tökéletes reggeli alapanyag. Különösen finom, ha házilag készítjük el, és nem a boltból hozzuk, ahonnan ki tudja, milyet sikerül beszerezni!

Hozzávalók:

Tészta:

Töltelék:

Elkészítés:

A robotgép dagasztó fejét használva (vagy kézzel) a lisztet, a csipet sót, cukrot és az elmorzsolt élesztőt összeforgatjuk, majd beletesszük az egész tojást és a plusz egy tojássárgáját, és elkezdjük gyúrni.

Hozzáadjuk a tejet, és ha egyöntetű tésztát kaptunk, beledobjuk a szobahőmérsékletű vajat is.

Tovább dagasztjuk, kb. 10 perc elteltével már nem változik a tészta. Ne ijedj meg, nyúlós-ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.

Lisztes kézzel kiszedjük a tésztát, körbelisztezzük, hogy ne ragadjon sehol, majd meleg helyen, konyharuhával letakarva nagyjából egy óra alatt duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát gyengén átpaskoljuk, majd lisztezett deszkán téglalap alakúra és nagyon vékonyra nyújtjuk.

A kinyújtott tésztát alaposan bekenjük olvasztott vajjal. Ne sajnáljuk a vajat, ettől lesz jó ragacsos.

A vajra szórjuk a cukrozott kakaóport. Ezt se sajnáljuk, jusson mindenhova, egészen a szélekre is.

Ismét vajat spriccelünk rá, most nem kell sok, csak az a cél, hogy tekerés közben ne szaladjon szét a kakaópor.

Közepesen feltekerjük a tésztát. Ne legyen túl laza, de ne is legyen teljesen szoros. Következik a feldarabolás: 4-5 centis darabokat kell levágni.

A feldarabolt csigákat hagyjuk még 20 percig kelni, a tetejüket lazán megspricceljük tejjel, majd előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Vigyázz, ne rakd szorosan a csigákat, mert a sütőben még nőni fognak!

Ha kihűlt, megszórhatjuk porcukorral. Frissen, langyosan, hidegen és másnap, mindenhogyan finom!

Jó étvágyat hozzá!

Sütés hőfoka: 180 °C

Sütés ideje: 20 perc

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/hagyomanyos-kakaos-csiga

Oszd meg ezt a bejegyzést!