Barion Pixel

Húsvéti sonka és tojás

Húsvéti sonka és tojás tökéletes megfőzésének menete!

A húsvéti sonka egy asztalról sem maradhat le az ünnep során, aminek szinte mondhatjuk, hogy kötelező kiegészítője a főtt tojás! Azonban sokaknak meggyűlik a baja a tökélete főzési idővel, és van, hogy vagy hamarabb vagy később veszik ki a vízből, mint kellene.

Hogy idén ne ez történjen, ezért hoztunk nektek egy kis segítséget hozzá!

ÍGY FŐZZÜK A HÚSVÉTI SONKÁT

Hozzávalók:

 

Elkészítés:

  • Első és legfontosabb, hogy NE főtt sonkát vásároljunk, hanem érlelt, füstölt, kötözött sonkát!
  • Előző nap már áztassuk be, másnap pedig főzzük annyi órán át, ahány kilót nyom a sonka.
  • Ha nincs időnk beáztatni előző nap a sonkát, akkor több vízben és kétszer olyan hosszú ideig kell főzni, amit aztán a levében hagyjuk hűlni.
  • Így hihetetlenül puha és omlós lesz a végeredmény!

A TOJÁST A SONKA FŐZŐLEVÉBEN FŐZZÜK MEG

Hozzávalók:

Elkészítés:

  • Extra tippként a tojásokat javasoljuk a sonka főzőlevében kifőzni Húsvét reggelén, így ugyanis szuperzamatosak lesznek!
  • Forró vízben (vagy a sonka levében vagy sima csapvízben) 4-5 percig főzzük őket, így kicsit lágyabbak lesznek.
  • Ha keményebben szereted, akkor 1-2 perccel főzd tovább a tojásokat.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: https://www.mindmegette.hu/husveti-sonka-fozese-hazi-torma-video-recept-60501/

Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!

Kérd legújabb kedvezményeinket és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!

Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!

Oszd meg ezt a bejegyzést!