Húsvéti sonka és tojás tökéletes megfőzésének menete!
A húsvéti sonka egy asztalról sem maradhat le az ünnep során, aminek szinte mondhatjuk, hogy kötelező kiegészítője a főtt tojás! Azonban sokaknak meggyűlik a baja a tökélete főzési idővel, és van, hogy vagy hamarabb vagy később veszik ki a vízből, mint kellene.
Hogy idén ne ez történjen, ezért hoztunk nektek egy kis segítséget hozzá!
ÍGY FŐZZÜK A HÚSVÉTI SONKÁT
Hozzávalók:
Elkészítés:
- Első és legfontosabb, hogy NE főtt sonkát vásároljunk, hanem érlelt, füstölt, kötözött sonkát!
- Előző nap már áztassuk be, másnap pedig főzzük annyi órán át, ahány kilót nyom a sonka.
- Ha nincs időnk beáztatni előző nap a sonkát, akkor több vízben és kétszer olyan hosszú ideig kell főzni, amit aztán a levében hagyjuk hűlni.
- Így hihetetlenül puha és omlós lesz a végeredmény!
A TOJÁST A SONKA FŐZŐLEVÉBEN FŐZZÜK MEG
Hozzávalók:
- Minél több tojás!
Elkészítés:
- Extra tippként a tojásokat javasoljuk a sonka főzőlevében kifőzni Húsvét reggelén, így ugyanis szuperzamatosak lesznek!
- Forró vízben (vagy a sonka levében vagy sima csapvízben) 4-5 percig főzzük őket, így kicsit lágyabbak lesznek.
- Ha keményebben szereted, akkor 1-2 perccel főzd tovább a tojásokat.
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: https://www.mindmegette.hu/husveti-sonka-fozese-hazi-torma-video-recept-60501/
Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!
Kérd legújabb kedvezményeinket és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!
Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!