Sokkal finomabb, mint a bolti!
Hozzávalók:
- 400 gramm liszt
- 250 gramm vaj
- 1 csipet só
- 180 gramm porcukor
- 2 darab tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 darab citrom reszelt héja
- 150 gramm tej- vagy étcsokoládé
- 1 evőkanál napraforgóolaj
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sóval, morzsold bele a vajat, utána add hozzá az összes többi hozzávalót, majd gyúrj tésztát belőle. A tésztát csomagold fóliába, 30 percre tedd hűtőbe pihenni, majd lisztezett felületen nyújtsd ki 1,5 centi vastagságúra. Linzerszaggatóval szúrd ki – a kiszúrt tészta közepét is szúrd ki, így lesz meg a klasszikus vaníliás karika formája.
A karikákat rakd sütőpapírral bélelt tepsire, majd told be a 180 fokosra előmelegített sütőbe 8-10 percre. A megsült tésztát teljesen hűtsd ki.
A csokit vízgőz felett olvaszd meg, majd keverd hozzá az olajat. A kihűlt karikákat mártsd az olvasztott csokiba, majd várj addig, míg a csokiréteg rádermed a tésztára.