Az egészséges reggeli alapja.
Hozzávalók:
- 350 g liszt
- 100 g zabpehely
- 2 kk cukor
- 2 kk só
- 1 csom szárított élesztő
- 3,8 dl víz
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A lisztet, zabpelyhet, cukrot, sót, élesztőt egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá a langyos vizet és az olajat (a vizet apránként mert a víz mennyisége liszt és zabpehely függő, sűrű nokedliszerű tésztát kell, hogy kapjál) majd egy evőkanál segítségével keverd össze. Takard le, és kb. 1 órát hagyd kelni, míg két-háromszorosára nem dagad a tészta.
200 fokra melegítsd elő a sütőt, a tepsit béleld ki sütőpapírral. A tésztából két evőkanál segítségével helyezz halmokat a tepsire, köztük helyet hagyva, mert kissé meg fognak nőni.
Ezt követően mehet a forró sütőbe, majd 200-220 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt süsd készre.