Barion Pixel
zabpelyhes dan zsemleu 1200x357

Gyors zabpelyhes dán zsemle

Az egészséges reggeli alapja.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A lisztet, zabpelyhet, cukrot, sót, élesztőt egy nagy tálban keverd össze. Add hozzá a langyos vizet és az olajat (a vizet apránként mert a víz mennyisége liszt és zabpehely függő, sűrű nokedliszerű tésztát kell, hogy kapjál) majd egy evőkanál segítségével keverd össze. Takard le, és kb. 1 órát hagyd kelni, míg két-háromszorosára nem dagad a tészta.

200 fokra melegítsd elő a sütőt, a tepsit béleld ki sütőpapírral. A tésztából két evőkanál segítségével helyezz halmokat a tepsire, köztük helyet hagyva, mert kissé meg fognak nőni.

Ezt követően mehet a forró sütőbe, majd 200-220 fokon, légkeveréses sütőben 20-25 perc alatt süsd készre.

 

 

Oszd meg ezt a bejegyzést!