Finom falatkákkal szeretnéd meglepni családtagjaidat? Ezzel a pizzás csigával mindenkit leveszel majd a lábáról! Ráadásul hamar meg van, így több idő jut egymásra.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 3dkg élesztő
- 1 ek kristálycukor
- 2dl langyos víz
- 1 tk só
- 40dkg liszt
- 2ek olaj
Töltelékhez:
- pizzakrém
- sonka
- sajt
Elkészítés:
- Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízben felfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
- Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat
- 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük.