Barion Pixel
karamellas grizpuding

Grízpuding (VIDEÓVAL)

Kedves Olvasónk!

Elhoztuk Mikes Márk legújabb alkotását, egy igazi klasszikus desszert újragondolt változatát!

Ha pontosan követed az utasításait és a recept leírását – amihez Márk ismét a Coop Online termékeit használta -, akkor garantált a siker, és egy nagyon egyszerű és isteni finom tejbegrizzel várhatod a gyerekeket iskola után!

Tanuld el a trükköket, mozogj otthonosabban és rutinosabban a konyhában, és kövess bennünket, hogy időben értesülj az újabb finomságokról, amiket a Konyhafőnök döntősével, Mikes Márk sommelierrel készíthetsz el!

KARAMELLÁS GRÍZPUDING HÁZI ERDEI GYÜMÖLCSLEKVÁRRAL

KARAMELLÁS GRÍZPUDING

Hozzávalók:

60 g cukor

600 ml forró tej

50 g vaj

70 g búzadara

2 cs. vaníliás cukor

200 ml tejszín

Elkészítése:

A cukrot egy vastagfalú fazékba tesszük, felolvasztjuk, karamellizáljuk.

Beletesszük a vajat, hagyjuk, hogy elolvadjon. Nagyon óvatosan hozzáöntjük a forró tejet, és szép simára keverjük.

Hozzáönjük a búzadarát és a vaníliáscukrot. Folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Félretesszük, hagyjuk kellően kihűlni. Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe lazán beleforgatjuk. Egynemű habos krémet kell kapjunk.

Habzsákba töltjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.

ERDEI GYÜMÖLCSLEKVÁR

Hozzávalók:

250 g erdei gyümölcsválogatás (fagyasztott)

50 g cukor

¼ mk citromsav

Elkészítése:

A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a citromsavval, majd kíméletesen felmelegítjük, felforraljuk. 

Néhány percig forrásponton tartjuk, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Amikor a kiengedett leve elkezd sziruposra sűrűsödni, levesszük a tűzhelyről és teljesen kihűtjük.

Jó étvágyat!

Te is kipróbáltad a receptet?

Írd meg nekünk emailen vagy a Facebook oldalunkon, neked hogy ízlett, és hogy sikerült-e beépítened a húsvéti menübe!

info@cooponline.hu

https://www.facebook.com/cooponlineshop/

Oszd meg ezt a bejegyzést!