Tökéletes köretnek vagy akár magában is.
Hozzávalók:
- 2 db sárgarépa
- 10 dkg zöldborsó
- 25 dkg szarvacskatészta
- 2 db piros kaliforniai paprika
- 30 dkg tejföl
- 20 dkg majonéz
- 3 ek mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- citromlé
- petrezselyem
- só
Elkészítés:
A meghámozott, kis kockákra vágott sárgarépát forrásban lévő sós vízben főzd félpuhára, majd szedd ki és csöpögtesd le. A levét forrald fel, és roppanósra főzd meg benne a megtisztított zöldborsót, majd azt is szűrd le. A zöldségeket hagyd kihűlni.
A tésztát a csomagolásán olvasható útmutatás szerint, bő, sós vízben nem túl puhára főzd ki, majd szűrd le és hagyd kihűlni.
A paprikát kockázd fel. A tejfölt keverd simára a majonézzel, a mustárral, a meghámozott, finomra aprított fokhagymával, ízlés szerint 1-2 ek citromlével és egy kevés sóval. Forgasd hozzá a zöldségeket, a leöblített, felaprított petrezselymet és végül a tésztát. Tálalásig tedd a hűtőbe.