Barion Pixel
dios szeles metelt

Diós széles metélt kicsit másképp

A menzás cukros-diós tésztát kicsit megreformáltuk, melyet akár Karácsonykor is elkészíthetsz a vegetáriánus életmódot folytató családtagjaid számára.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tésztát forró, sós vízben főzzük ki, szűrjük le. A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajat, a tejszínt és a bort kézi habverővel keverjük össze, reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót. Ízesítsük sóval, borssal.

Az összetört diót tegyük turmixgépbe, és apránként adjuk hozzá a tejszínes-boros-olajos keveréket. A mártást öntsük a tésztára.

Tippünk: a még különlegesebb ízélményért, szórj a tetejére egy kevés pirított fenyőmagot!

Oszd meg ezt a bejegyzést!