A menzás cukros-diós tésztát kicsit megreformáltuk, melyet akár Karácsonykor is elkészíthetsz a vegetáriánus életmódot folytató családtagjaid számára.
Hozzávalók:
- 50 dkg szélesmetélt
- 20 dkg dió
- 2 dl tejszín
- 1 dl olívaolaj
- 1 dl félszáraz fehérbor (el is hagyható)
- só, bors
- egész szerecsendió
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzzük ki, szűrjük le. A diót pirítsuk meg, majd ha kihűlt, törjük durvára. Az olívaolajat, a tejszínt és a bort kézi habverővel keverjük össze, reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót. Ízesítsük sóval, borssal.
Az összetört diót tegyük turmixgépbe, és apránként adjuk hozzá a tejszínes-boros-olajos keveréket. A mártást öntsük a tésztára.
Tippünk: a még különlegesebb ízélményért, szórj a tetejére egy kevés pirított fenyőmagot!