Valami könnyűre, zöldségesre, és szezonálisra vágynál?
Ha te is lapcsánka, vagy másik, közismertebb nevén tócsni rajongó vagy, akkor ezt a cukkinis verzióját imádni fogod! Sokkal könnyedebb, mint a burgonyás verziója, de ugyan olyan ropogós, ahogy már megszoktad, ízeiben pedig még teljesebb élményt nyújt az extra hozzávalóval!
Hozzávalók:
- 1 közepes db cukkini
- 3 közepes db burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- só (ízlés szerint)
- bors (ízlés szerint)
- kakukkfű (ízlés szerint)
- 1 db tojás
- 1 evőkanál finomliszt (amennyit felvesz)
- 5 dl olaj
Elkészítése:
- A cukkinit megmossuk, levágjuk a két végét, és lereszeljük egy nagylyukú reszelőn, vagy akár le is darálhatjuk.
- Hámozd meg a burgonyát, ha nem vízbe tetted, akkor mosd át picit, reszeld le ezt is úgy, mint a cukkinit, és keverd össze a két alapanyagot. Miután összekeverted, sózd meg a masszát.
- Pár perc után kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, és hozzátesszük a fűszereket, egy fokhagymát préselj bele, majd a tojást és lisztet, és fakanállal keverd össze mindet.
- Kevés olajat forrósítsunk fel a serpenyőben, majd kb. 1 ek masszát teszünk a forró olajba, a kanállal pedig nyomkodjuk laposra, kb. egy fél tenyérnyire, majd mindkét oldalát süssük pirosra.
- Tejföllel és sajttal tálalhatod, de magában, esetleg egy kis fokhagymával is isteni finom lesz!