Egy igazán finom és tápláló krémleves!
Hozzávalók:
- 3 kanál olaj
- 2 szál zöldhagyma
- 3 db sárgarépa
- 1 konz csicseriborsó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csok petrezselyemzöld
- 0,5 db citrom
- 1 kanál köménymag
Elkészítés:
Az apróra vágott répát és zöldhagymát dinszteld meg az olajon. Sózd, borsozd, majd 1.5 l vízben főzd puhára. Adj hozzá egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót és addig főzd tovább, amíg minden puha nem lesz. Botmixerrel pürésítsd, majd dúsítsd tejszínnel.
Tálald szárazon pirított köménymaggal és pár csepp olívaolajjal. Csavarj bele egy fél citromot is és tegyél hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet.