Barion Pixel
csaszarmorzsa 1200x357

Császármorzsa

Ez az osztrák finomság mindenki nagy kedvence lesz!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a búzadarát a tejjel, majd letakarva 3/4 órán keresztül pihentetjük. Ezután hozzáadjuk a megolvasztott vajat. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat elhabarjuk, majd a búzadarás masszához keverjük a citrom lereszelt héjával és a kétféle cukorral együtt. Azután óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.

Egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk a masszát, és a 230 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje megszilárdul. Ügyeljünk rá, hogy ne piruljon meg! Azután 190 fokra állítjuk a sütő hőfokszabályzóját, fakanállal felaprítjuk a tésztát, átkeverjük, és addig sütjük tovább, amíg teljesen át nem sül.

Porcukorral megszórjuk majd lekvárral tálaljuk.

 

 

Oszd meg ezt a bejegyzést!