Igazi különlegesség, melyet akár hidegen is fogyaszthatsz.
Hozzávalók:
- 30 dkg aszalt szilva
- 1,5 liter víz
- 3 dkg cukor
- 1 dl száraz vörösbor
- 1 rúd fahéj
- 1 mk. citromlé
- 1/2 mk. vaníliaaroma
- csipet só
- a sűrítéshez fél deci kókusztej és 1 ek. liszt
Elkészítés:
Az aszalt szilvát vízben alaposan átöblítjük. A vizet felforraljuk, közben beletesszük az aszalt szilvát, a cukrot, a fahéjat, a sót, a citromlevet. Amikor felforrt, hozzáadjuk a vörösbort is.
Lassú tűzön, fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük, közben a vaníliaaromát is hozzáadjuk.
A habaráshoz a lisztet csomómentesre elkeverjük a tejjel, és belekeverjük a forrásban lévő leveshez. 5 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
Tejszínhabbal kínáljuk.