Leírás
Fonott kalács 2 nagy adaghoz
Hozzávalók:
· 3dl tej
· 4 ek cukor
· 5 dkg vaj/margarin
· 5 tk só
· 50 dkg finomliszt
· 7g instant élesztő
A kenéshez
2 ek tej
Elkészítés:
1. Ha van kenyérsütő géped, akkor rakd bele a hozzávalókat a fenti sorrendben. (Kenyérsütő helyett persze kézzel is dagaszthatod. Ekkor egy hagyományos kelt tésztát összeállítani, majd kétszeresére keleszteni. Ezután a 3. lépéstől folytasd.)
2. Indítsd el rajta a dagasztás programot (1ó 50p).
3. Lisztezett felületen 6 egyenlő részre oszd a tésztát, sodord egyenlő vastagságú és hosszúságú hengerekké, majd fond őket egymásba.
4. Tedd egy vajazott-lisztezett tepsire, és kend le tejjel.
5. 175 fokos sütőben 30 percig sütjük. (A jobb eredmény eléréséhez egy vízzel teli tálat teszünk a kalács mellé a sütőbe.)
6. Sütés után tedd rácsra a kalácsot, és hagyd kihűlni.
Sütés ideje: 30 perc
Értékelések
Még nincsenek értékelések.