Leírás
Igazi különlegesség, melyet akár hidegen is fogyaszthatsz.
Hozzávalók:
• 15 dkg aszaltszilva
• 1,5 liter víz
• 3 dkg cukor
• 1 dl száraz vörösbor
• 1 rúd fahéj
• 1 mk. citromlé
• 1/2 mk. vaníliaaroma
• csipet só
• a sűrítéshez fél deci tej és 1 ek. liszt
Elkészítés:
Az aszaltszilvát vízben alaposan átöblítjük. A vizet felforraljuk, közben beletesszük az aszaltszilvát, a cukrot, a fahéjat, a sót, a citromlevet. Amikor felforrt, hozzáadjuk a vörösbort is.
Lassú tűzön, fedő alatt 15-20 perc alatt puhára főzzük, közben a vaníliaaromát is hozzáadjuk.
A habaráshoz a lisztet csomómentesre elkeverjük a tejjel, és belekeverjük a forrásban lévő leveshez. 5 percig forraljuk, majd levesszük a tűzről.
Tejszínhabbal kínáljuk.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.