Kedves Olvasónk!
Örömmel értesítünk legfrissebb hírünkről: Mikes Márk a Coop Online termékeit választotta következő receptjének elkészítéséhez is!
Büszkék vagyunk rá, hogy a Konyhafőnök döntőse, nem mellesleg neves sommelier velük készítette el ezt a pompás és zamatos fogást, ezáltal bepillantást engedve egy profi mesterszakács/chef munkájába.
Márk olyan apró trükkökkel dolgozott, amit érdemes lehet ellesni tőle, és beépíteni saját repertoárunkba is, hogy ételeinket egyedibb ízvilággal és szaftosabban tudjuk elkészíteni.
A Pandúrgulyás egy olyan étel, amit akár a vasárnapi menübe is beilleszthetsz. Ha ismered az eredeti receptet, ami borjúhúsból készül, akkor örömmel hallhatod, hogy ennek most a pénztárcabarát verzióját fogjuk elkészíteni.
Pandúrgulyás:
Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
1 ek kacsazsír
900 g sertéslapocka
1 tk szárított tárkony
1 tk szárított kapor
2 tk só
1/2 mk őrölt bors
1 tk pirospaprika
2-3 babérlevél
2 db nagyobb répa
2 db kisebb fehérrépa
50 ml tárkonyecet
2 liter víz
300 g fagyasztott borsó
250 g gomba
300 g velő
2 ek tejföl
Habarás:
1 tk mustár
150 ml tejszín
1 ek friss kapor apróra vágva
Elkészítése:
A finomra vágott hagymát nagyjából 15 percig dinszteljük a zsírban, majd a kockázott hússal együtt a saját levében, fedő alatt 45-50 percig pároljuk. Hozzátesszük a fűszereket, sózzuk-borsozzuk, jól elkeverjük, és pár percig tovább főzzük. Beletesszük a répákat, hozzáadjuk a fagyasztott borsót, ízesítjük az ecettel, felöntjük a vízzel, majd felforraljuk. Ezt követően fedő alatt 30 percig főzzük.
Beletesszük a nagyobb darabokra vágott gombát és az előkészített, lehártyázott velőt.
Körülbelül 20 percig főzzük, közben nagyon óvatosan kevergetjük, nehogy megtörjük a velőt.
Amíg megfő a velő, előkészítjük a habarást.
A tejfölt kikeverjük a mustárral és a tejszínnel, majd beleforgatjuk a friss kaprot. Egy merőkanállal kiveszünk a forró levesből, elkeverjük vele, azaz hőkiegyenlítjük a habarást, és óvatosan a leveshez keverjük, és rottyantsunk egyet rajta.
Tálalás előtt friss tárkonnyal, kaporral ízesíthetjük.
Ízlés szerint citrommal, friss házi kenyérrel fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Te is kipróbáltad a receptet?
Írd meg nekünk emailen vagy a Facebook oldalunkon, neked hogy ízlett, és hogy sikerült-e beépítened a húsvéti menübe!