Elhoztuk Mikes Márk legújabb alkotását, ami garantáltan megédesíti a napodat, hiszen mostani receptje egy isteni finom, rumos-mogyorókrémes csokiszufflé sós karamellöntettel!
Ha pontosan követed az utasításait és a recept leírását – amihez Márk ismét a Coop Online termékeit használta -, akkor garantált a siker, és egy mennyei édességgel lepheted meg magadat, az édesszájú családodat, és a vendégeket is!
Tanuld el a trükköket, mozogj otthonosabban és rutinosabban a konyhában, és kövess bennünket, hogy időben értesülj az újabb finomságokról, amiket a Konyhafőnök döntősével, Mikes Márk sommelierrel készíthetsz el!
Rumos-mogyorókrémes csokiszufflé sós karamellöntettel
Sós karamellöntet
Hozzávalók:
200 g cukor
50 g vaj
200 ml forró tej
1 ek vanília aroma
Csipet só
Elkészítése:
A cukrot egy vastagfalú fazékban megolvasztjuk, aranybarnára karamellizáljuk.
Belekeverjük a vajat, megvárjuk, míg elolvad benne. Ráöntjük a forró tejet, majd gyors mozdulatokkal, habverő segítségével összekeverjük. Pár percig főzzük, kellemesen besűrítjük. Egy kevés vanília aromát és egy csipet sót keverünk hozzá, majd zárható tégelybe öntjük.
Rumos-mogyorókrémes csokiszufflé
Hozzávalók:
125 g liszt
5 g sütőpor
60 g porcukor
30 g kakaópor
1 kk vanília aroma
1 kk rum aroma
2 egész tojás
20 g étolaj
130 ml tej
1 ek mogyorókrém
1 ek tej
Elkészítése:
Egy keverőtálba öntjük a lisztet. Hozzáadjuk a porcukrot, a sütőport, a tojásokat, a kakaóport, az olajat és a tejet is. Ízesítjük az aromákkal. Habverővel jól kikeverjük, félretesszük.
Körülbelül 1,5 dl-es csészébe 1 evőkanál mogyorókrémet teszünk, melyet 1 evőkanál tejjel kikeverünk. Beledobunk 2-3 kocka csokoládét, majd a masszával felöntjük a csészét, nagyjából a csésze háromnegyedéig.
Mikrohullámú (900W) sütőbe tesszük 90 másodpercre, ezalatt csodálatosan meg fog emelkedni.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Te is kipróbáltad a receptet?
Írd meg nekünk emailen vagy a Facebook oldalunkon, neked hogy ízlett, és hogy sikerült-e beépítened a húsvéti menübe!