Barion Pixel
csokis kuglof

Csokis kuglóf

Egy finom csokis édesség, akár a húsvéti menü megkoronázásaként, akár egy unalmas hétköznap feldobására!

Hozzávalók:

Tészta

Csokimáz

Elkészítés:

  1. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
  2. Egy lábosba felmelegítjük a tejet, az olajat és a vajat. Felolvasztjuk benne a felaprított csokit, majd hozzákeverjük a kakaóport. Hagyjuk kihűlni.
  3. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy tálba szórjuk a sütőporos lisztet, a cukrokat. Hozzáadjuk a sárgájákat, a joghurtot, a kakaós-csokis keveréket és a rumot. A fehérjehabbal lazítjuk.
  4. Egy kuglófformát kivajazunk, meghintjük liszttel, majd belesimítjuk a masszát. 170-175 °C, kb. 40-50 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát érdemes végezni.
  5. A formában hagyjuk kihűlni, majd bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csoki és tejszín keverékével.

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/csokolades-kuglof-konyhamalacka-konyhajabol

Oszd meg ezt a bejegyzést!