Mindenki máshogy ismeri ezt a húsvéti finomságot, viszont ami mindenhol egységes, hogy ez a Húsvét egyik hagyományos étele!
Hozzávalók:
- 5 l tej
- 5 db tojás (ahány dl tej, annyi tojás)
- 2 ek cukor (ízlés szerint)
- 1 ek vaníliás cukor (ízlés szerint)
- 1 csipet só
Elkészítés:
- A tejet a cukrokkal és a sóval felforraljuk.
- A tojásokat beleütjük egy tálba, és nagyon lazán villával átkavarjuk.
- Amikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat, lassú tűzőn folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tojások „túrószerűen” össze nem állnak.
- Rakjuk vászonruhába, kössük össze, és fellógatva hagyjuk kicsöpögni a levét.
- Tálalásig hűtőben tároljuk.
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/husveti-sargaturo
Kép forrása: https://hellocurry.blog.hu/2019/04/18/hagyomanyos_sargaturo_keszitese_fazisfotokkal