Barion Pixel
sargaturo

Sárgatúró / Édestúró

Mindenki máshogy ismeri ezt a húsvéti finomságot, viszont ami mindenhol egységes, hogy ez a Húsvét egyik hagyományos étele!

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A tejet a cukrokkal és a sóval felforraljuk.
  2. A tojásokat beleütjük egy tálba, és nagyon lazán villával átkavarjuk.
  3. Amikor a tej felforrt, beleöntjük a tojásokat, lassú tűzőn folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg a tojások „túrószerűen” össze nem állnak.
  4. Rakjuk vászonruhába, kössük össze, és fellógatva hagyjuk kicsöpögni a levét.
  5. Tálalásig hűtőben tároljuk.

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/husveti-sargaturo
Kép forrása: https://hellocurry.blog.hu/2019/04/18/hagyomanyos_sargaturo_keszitese_fazisfotokkal

Oszd meg ezt a bejegyzést!