Vigyél egy kis újdonságot étrendedbe, próbáld ki paradicsomlevesünket, olasz módra!
Hozzávalók:
- 350g sűrített paradicsom
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- fél kiskanál szárított oregánó
- bazsalikom
- 3 evőkanál finomliszt
- 1 teáskanál cukor
- só, bors
Elkészítés:
Egy külön tálban keverjük el a paradicsomsűrítményt 2 l vízben, majd tegyük félre.
Egy lábasban melegítsük fel az olajat, szórjuk rá a lisztet, majd jól keverjük el. Mikor a liszt már zsemleszínű, húzzuk le a tűzről. Apránként adjuk hozzá a vízzel elkevert paradicsompürét, majd addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz.
A tűzre visszatéve, főzzük közepes lángon. Közben fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, ízlés szerint cukorral, majd kis darabokra vágott fokhagymával. Fogyasztható tésztával, reszelt sajttal vagy pirítóssal.