Tészta imádóknak kötelező! Isteni finom, és nagyon gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
- 40dkg csirkemell filé
- 20dkg csiperkegomba
- 20dkg zöldborsó
- 2,5 dl főzőtejszín
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 4 ek olívaolaj
- vaj
- 20 dkg sajt
- 40 dkg spagetti tészta
Elkészítés:
A megmosott, szárazra törölt csirkemell filét felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk.
Az olívaolajat felforrósítjuk, és kissé megpirítjuk rajta a húskockákat. Hozzáadjuk a megtisztított, és felszeletelt gombát és együtt pároljuk 15-20 percig. Végül beleöntjük a borsót, és további 5-10 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, ha szükséges megsózzuk, megborsozzuk, és kis lángon sűrűre főzzük a ragut.
A spagettit a csomagoláson található előírás szerint forró, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd összekeverjük a tejszínes raguval. Egy tűzálló edényt vékonyan kikenünk vajjal, beletesszük a tésztát, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben addig sütjük, míg a megpirul a tetején.
Érdemes kipróbálni!
Jó étvágyat hozzá!