Leírás
Igazi kézműves rum, melyhez természetes fűszereket használnak és 15 évig érlelnek Kentucky Bourbon hordóban. Egy rendkívül izgalmas ízvilág, melyet az édesség dominál, de nem émelyítő.
A Bumbu eredete és története
1893-at írunk, amikor Barbados szigetén megalapítják a Bumbu rum distilleryt. Mivel már a kezdetek kezdetén a minőséget tűzték ki a zászlójukra, így elmondhatjuk, hogy több mint 120 évvel később is ugyanolyan magas minőségű, kimondottan különleges rumot készítenek a világ számára. De mi biztosítja ezt? Többek között az, hogy Barbados volt az első sziget, ahol rumot kezdtek el minőségben készíteni immár több, mint 400 évvel ezelőtt.
A munkakörnyezetre abszolút nem lehet panasza az itt dolgozóknak, hiszen amellett, hogy egy elképesztő trópusi környezetben, csodálatos növényvilággal körbevett területen épült maga a lepárló, a hófehér homokos tengerpart is pont három lépésre található az üzem mögött. Így tényleg könnyen fel lehet töltődni egy nehéz, lepárlással teli nap után.
Mit kell tudni a Bumbu rumról?
Az üvege extra nehéz egy ruméhoz képest, már önmagában ez egy remekmű. A hatalmas fém „X”-ről a palack elején könnyen felismerhető a termék, valamint a hátoldalán található térkép a karib térségről is elképesztő látványt nyújt.
A márkát egyébként egy rejtély övezi hiszen csak a lepárlómesterek tudják, hogy az 1840-ben a lepárló elődjében kikísérletezett élesztő, pontosan milyen fajta. Ezt még a régi vas lepárlóüstön fejlesztették ki, ettől is a különleges ízvilág, amivel ez a rum rendelkezik.
További érdekesség, hogy nem helyi cukornádat használnak, hanem a Nyugat-Indiák, válogatott, legkülönlegesebb cukornádfajtáit válogatják és keverik. A rum eredeti változatát olyan tengerészek találták ki, akik a környéken hajózva, az itteni fűszereket, karibi összetevőket kevertek a rumhoz. A nevét is innen kapta, hiszen ezt nevezték anno Bumbu-nak. 2020 fontos év volt a lepárló számára, hiszen újabb rajongókat szerzett, amikor az alkoholfokot 40%-ra változtatta és Bumbu Original néven, szinte „új” terméket dobott a piacra.
Illatában rendkívül sok fűszer, édesség és fahéjas vanília keveredik, mellyel igazán komplex illatvilágot nyújt, melyet a kostóláskor a korty tovább fokoz. Ízében az égetett cukor, méz, fahéj, friss menta és csokoládés narancs jellemez. Édeskésebb ízvilág, ami összességében jellemzi, de mégsem émelyítő, hanem egy nagyon szerethető, magával ragadó rum.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.