Nem csak a gyerekek, de a felnőttek nagy kedvence is a gofri.
Tökéletes vasárnapi reggeli, vagy esetleg desszert. Rengeteg módon ízesíthetjük, díszíthetjük csokival vagy gyümölccsel. Csak a kreativitásunk szabhat neki határt, hogy hogyan fogyasszuk.
Ételallergiásként azonban gondot jelent számodra a gofri elkészítése? Íme egy tuti recept, melyet glutén- és tejérzékenyek is bátran fogyaszthatják!
Hozzávalók:
– 2db tojás
– 4 dkg kókuszzsír
Elkészítés:
A tojásokat, a kókuszzsírt, valamint a tejet robotgépben összekeverjük. Ezt követően kimérjük a lisztet, melybe beleszórjuk a szódabikarbónát. Ezt a lisztes keveréket hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz és simára keverjük.
A felmelegített gofri sütőbe merőkanállal szedjük a tésztát, melyet aranybarnára sütünk.
Lekvárral, csokoládéval, gyümölccsel,vagy akár pudinggal is tálalhatjuk.