Elérkeztünk utolsó hagyományos húsvéti ételünkhöz, a kocsonyához, ami megosztó a kedvelését illetően.
Akik szeretik, azok a húsleveshez hasonlítják az ízét, akik nem, azoknak pedig bármilyen is az íze, valószínűleg nem jött be.
Ha adnál neki még egy esélyt, akkor készítsd el a következő receptünk alapján!
Hozzávalók:
- 1 ½ kg kocsonyahús
- 300 g sertéshús (pl. comb)
- 3 fej hagyma
- 8 gerezd fokhagyma
- 3 db babérlevél
- 1 tk egész bors
- só
- 3 szál sárgarépa
- 3 – 4 db chilipaprika
Elkészítés:
- A kocsonya elkészítéséhez először alaposan át kell mosni és meg kell tisztítani a húst, majd feltesszük főni annyi vízben, amennyi egy kicsit már ellepi (ez kb. 2,7 liter). Mikor hab kezd képződni a tetején, leszedjük róla a nagyját, de nem kell annyira, mint a húsleves esetében.
- Ha ez megvan, tegyük bele az egészben hagyott hagymát, a fokhagymát és a fűszereket, majd főzzük 2 órán keresztül közepes lángon. Ha letelt az idő, adjuk hozzá a répát és a chilit, majd további 3 órán keresztül főzzük. Az első 4 órában folyamatosan pótoljuk az elfőtt levet, ügyelve arra, hogy a hús és csont a főzővízben maradjon, hogy minél több kollagént főzzünk ki belőle. Kb. 5 óra főzés után vegyük ki a húst és a répát a léből, majd a levet egy pelenkán keresztül szűrjük le.
- Ha még izgalmasabbá szeretnénk tenni az ételt, adjunk hozzá tojást is. 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk, és a hússal, illetve a zöldséggel együtt tányérokba szedjük, majd levet merünk rá. Hűvös helyre tesszük, és megvárjuk, míg megdermed. Friss kenyérrel tálaljuk!
Jó étvágyat kívánunk!
Forrás: https://streetkitchen.hu/
Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!
Kérd legújabb kedvezményeinket és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!
Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!