Barion Pixel
pizzas csiga 1200x357

Gyors pizzás csiga

Finom falatkákkal szeretnéd meglepni családtagjaidat? Ezzel a pizzás csigával mindenkit leveszel majd a lábáról! Ráadásul hamar meg van, így több idő jut egymásra.

Hozzávalók:

Tésztához:

Töltelékhez:

Elkészítés:

  1. Az élesztőt egy csipet cukorral a langyos vízben felfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet egy nagyobb tálba öntjük, a közepébe mélyedést vájunk, beleöntjük a felfutott élesztőt, és elkezdjük összegyúrni. Hozzáadjuk az olajat, a maradék cukrot, és simára dolgozzuk a tésztát. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, és fél centi vastagra nyújtjuk. Megkenjük pizzakrémmel, rászórjuk a felkockázott sonkát, majd a reszelt sajtot, és feltekerjük. 1,5-2 cm vastag szeleteket vágunk belőle, majd sütőpapírral borított tepsibe sorakoztatjuk a lefektetett csigákat
  3. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt megsütjük.

 

 

Oszd meg ezt a bejegyzést!