A Karácsony egyik közkedvelt süteménye, a mézeskalács. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el, ha ételallergiás van a családban! Hiszen senki nem maradhat ki ebből a finomságból!
Hozzávalók:
- 125 g eritrit vagy bármilyen más cukor
- 750 g rizsliszt
- 2 tk. szódabikarbóna
- 1 tk. só
- 2 tk őrölt gyömbér
- 2 tk fahéj
- ½ tk. őrölt szegfűszeg
- ½ tk. szerecsendió
- 225 g Ráma
- 125 g méz
Elkészítés:
A cukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát, fűszereket összekeverjük, majd a puha vajjal összedolgozzuk. Hozzáadjuk a mézet, összegyúrjuk, és két cipót formázunk belőle. A kész tésztát legalább 1 órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 2-3 milliméter vastagságúra kinyújtjuk.
Tetszés szerinti formákat vágunk ki belőle és kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól kellő távolságra (kb 1,5 szeresére nőnek). 180 C-ra (légkeveréses 160 C) előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük, amíg szép, világos színe nem lesz.