Húsmentes különlegesség azoknak, akik szeretnek új dolgokat is kipróbálni a konyhában!
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor újhagyma
- 25 dkg kuszkusz
- 7,5 dl zöldség- vagy húsleves alaplé, mely készülhet leveskockából is
- só, bors
- 1 db piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
Elkészítés:
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, és párold rajta üvegesre a megtisztított, felaprított vörös- és újhagymát. Szórd rá az átöblített kuszkuszt, és kevergetve pirítsd át. Öntsd fel az alaplével, szórd meg sóval, borssal, majd forrald fel. Ezt követően közepes lángon majdnem teljesen puhára főzd meg a kuszkuszt.
Közben a paprikákat kockázd fel. Mikor a kuszkusz már majdnem teljesen megpuhult, és csak egy kevés folyadék van rajta, forgasd bele a paprikakockákat, és főzd készre a kuszkusz rizottót további néhány perc alatt.