Barion Pixel
makos nudli 1200x357

Mákos nudli sárgabarack lekvárral

Tökéletes köretnek vagy akár magában is.

Hozzávalók:

Elkészítés:

A burgonyát tisztítva, darabolva főzd puhára, meglehetősen sós vízben. Ha puha, szűrd le majd forrón törd át és hagyd kihűlni. A kihűlt, áttört burgonyából mérd ki az 500 grammot és add hozzá a búzadarát, porcukrot, sót, sertészsírt, tojást és a liszt kétharmadát. Gyorsan keverd, de ne dagaszd, nem kell túl erősen nyomkodni!
Ha a tészta nem válik el az edény falától azonnal, addig adagold hozzá a lisztet, míg elválik. Enyhén lisztezett deszkán sodorj 1,5 cm átmérőjű csíkokat, majd késsel vágd 2-3 centis darabkákra. Gyöngyöző, kissé sós vízben főzd ki, amíg a nudlik feljönnek a víz tetejére. Szűrőn szinte szárazra csepegtesd le, hagyd kigőzölni, majd habzó vajban pirítsd szép aranysárgára, míg a vaj is megbarnul. A fölösleges vajat papír kéztörlővel itasd le, hintsd meg a darált mákkal és porcukorral.

Sárgabarack lekvárral tálalva, azonnal fogyasztható!

 

 

Oszd meg ezt a bejegyzést!