A megszokott rántott karfiol, kicsit más bundában. Isteni finom, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 20 dkg finomliszt
- 3 ek keményítő
- 1 ek sütőpor
- 3 dl sör
- 1 kg karfiol
- 1,5 dl olívaolaj
Elkészítés:
A sörtésztás karfiolhoz, először elkészítjük a tésztát. Egy tálban szórd bele a lisztet, a keményítőt, a sütőport és 1⁄2 tk sót. Öntsd fel a sörrel, keverd simára, majd pihentesd 30 percig.
Közben a karfiolt mosd meg, bontsd szét kisebb rózsákra, majd 7-8 perc alatt főzd elő forrásban lévő sós vízben. Óvatosan szűrd le, és itasd szárazra.
Egy nagyobb edényben hevítsd fel az étolajat. A karfiolrózsákat mártogasd a sörtésztába, majd sütsd ki őket a közepesen forró olajban. Citrommal és petrezselyemlevelekkel díszítheted.