Barion Pixel
mogyorovajas karamellkocka

Mogyoróvajas karamellkocka

Egy könnyen elkészíthető desszert, amit a rohanós napokon is magadnál tarthatsz, és csak bekapsz belőle egy falatot, ha éhes vagy, vagy édességre vágynál!

Hozzávalók:

  • 2 teáskanál vaj, megpuhítva
  • 2 csésze cukor
  • 1/2 csésze tej
  • 1-1/3 csésze mogyoróvaj
  • 1 üveg mályvacukorkrém

Elkészítés:

  1. Egy lehetőleg négyzet vagy téglalap alakú tepsit kenjünk ki vajjal.
  2. A cukrot keverd össze a tejjel; közepes lángon, állandó keverés mellett forrald fel. Folyamatos keverés mellett forrald 3 percig, majd vedd le a tűzről.
  3. Keverd össze a mogyoróvajat és a mályvacukorkrémet, öntsd bele a kivajazott tepsibe, és tedd a fagyóba.
  4. A mályvacukorkrémet a pillecukor felolvasztásával tudod házilag elkészíteni.
  5. Ha megkeményedett, akkor vegyük ki a tepsiből, és vágd fel apró kockákra.
  6. Mini muffin papírokban tálaljuk. A tetejét díszítheted durva szemű sóval!

Az összetevőket közvetlenül tőlünk is megrendelheted!

Kérd egyedi kedvezményeinket és értesülj első kézből ajánlatainkról, újdonságainkról!

Feliratkozásodért cserébe ráadásul megajándékozunk egy 5%-os kedvezményre feljogosító kuponnal is!

Oszd meg ezt a bejegyzést!