Barion Pixel
ropogos sos keksz

Ropogós sós keksz

A sós ropogtatni valókat mindenki szereti. Készíts házilag sós kekszet, mellyel mindenkit leveszel majd a lábáról!

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kétféle lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a felkockázott, hideg vajat. Ezután hozzákeverjük a lereszelt sajtot, a köménymagot, kanalanként a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.

A tésztagombócot ezután fóliába csomagoljuk, majd betesszük 30 percre a hűtőbe. Ezután lisztezett felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk, lekenjük a felvert tojással, és tetszőleges méretű darabokra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztákat, majd villával megszurkáljuk őket, hogy sütés közben ne púposodjanak fel.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra sütjük a kekszeket.

Miután kihűlt, már fogyaszthatjuk is.

Oszd meg ezt a bejegyzést!