A tengeri herkentyűk rendkívül egészségesek, így érdemes az étrendünkbe beillesztenünk. Most elhoztuk a paradicsomos spagetti újabb változatát, melyet érdemes kipróbálni, ha egy kis változatosságot szeretnél!
Hozzávalók:
- 0.5 kg kagyló (fagyasztott)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 140 g sűrített paradicsom
- petrezselyem ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
- 2 l víz
- 500 g spagetti tészta
Elkészítés:
Teszünk fel vizet egy lábasba főni a tésztának. A hagymát apró kockára daraboljuk, melyet a wokba olajon és a vajon üvegesre párolunk. Közben a vízbe dobunk sót, és beletesszük a tésztát főni. A fokhagymát is összedaraboljuk, és mehet a wokba, pár pillanatig sütjük. Beletesszük a kagylót, a sűrített paradicsomot, és vízzel hígítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukorral lehet finomítani. Megszórjuk a petrezselyemzölddel, és összefőzzük. A tésztát leszűrjük, és a kész kagylóhoz keverjük.
Jó étvágyat!