Ha egy laktató fogásra vágysz, ezt mindenképpen ki kell próbálnod! Garantáltan a család kedvence lesz!
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 20-22 dkg liszt
- 1 kiskanál sülthús fűszerkeverék
- 20 dkg chilis babkonzerv
- 20 dkg vörösbab konzerv
- 30 dkg vörös cheddar sajt
Panírozáshoz:
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 15 dkg panko morzsa
- 1 kiskanál chili pehely (opcionális)
Elkészítés:
A burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd burgonya nyomóval törjük át. Tegyük félre kihűlni, majd adjuk hozzá a sülthús fűszerkeveréket, a lisztet és gyúrjuk össze. Nyújtsuk ki a tésztát, majd vágjuk nagyobb kockákra. A tészta kockákra rakjunk a reszelt sajtból, majd rakjunk rá a kétféle babból. Készítsünk gombócokat a tésztából. Figyeljünk arra, hogy jól záródjanak!
A gombócokat forgassuk meg a lisztben. A liszt után pedig a felvert tojásban. A morzsában keverjük el a chili pelyhet, majd forgassuk bele a gombócokat. Bő, forró olajban 6-9 perc alatt süssük készre a gombócokat. Ízlés szerint tálalhatjuk bármilyen mártással, körettel.