Kedves Olvasónk!
Elhoztuk Mikes Márk legújabb alkotását, egy igazi klasszikus desszert újragondolt változatát!
Ha pontosan követed az utasításait és a recept leírását – amihez Márk ismét a Coop Online termékeit használta -, akkor garantált a siker, és egy nagyon egyszerű és isteni finom tejbegrizzel várhatod a gyerekeket iskola után!
Tanuld el a trükköket, mozogj otthonosabban és rutinosabban a konyhában, és kövess bennünket, hogy időben értesülj az újabb finomságokról, amiket a Konyhafőnök döntősével, Mikes Márk sommelierrel készíthetsz el!
KARAMELLÁS GRÍZPUDING HÁZI ERDEI GYÜMÖLCSLEKVÁRRAL
KARAMELLÁS GRÍZPUDING
Hozzávalók:
60 g cukor
600 ml forró tej
50 g vaj
70 g búzadara
2 cs. vaníliás cukor
200 ml tejszín
Elkészítése:
A cukrot egy vastagfalú fazékba tesszük, felolvasztjuk, karamellizáljuk.
Beletesszük a vajat, hagyjuk, hogy elolvadjon. Nagyon óvatosan hozzáöntjük a forró tejet, és szép simára keverjük.
Hozzáönjük a búzadarát és a vaníliáscukrot. Folyamatos keverés mellett besűrítjük a krémet. Félretesszük, hagyjuk kellően kihűlni. Közben a tejszínhabot kemény habbá verjük, majd a kihűlt krémbe lazán beleforgatjuk. Egynemű habos krémet kell kapjunk.
Habzsákba töltjük, majd hűtőbe tesszük felhasználásig.
ERDEI GYÜMÖLCSLEKVÁR
Hozzávalók:
250 g erdei gyümölcsválogatás (fagyasztott)
50 g cukor
¼ mk citromsav
Elkészítése:
A gyümölcsöt összekeverjük a cukorral és a citromsavval, majd kíméletesen felmelegítjük, felforraljuk.
Néhány percig forrásponton tartjuk, közben folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. Amikor a kiengedett leve elkezd sziruposra sűrűsödni, levesszük a tűzhelyről és teljesen kihűtjük.
Jó étvágyat!
Te is kipróbáltad a receptet?
Írd meg nekünk emailen vagy a Facebook oldalunkon, neked hogy ízlett, és hogy sikerült-e beépítened a húsvéti menübe!