Kedves Olvasónk!
Elhoztuk Mikes Márk legújabb alkotását, az ínycsiklandozó és finom Camembert Galette-t!
Ha pontosan követed az utasításait és a recept leírását – amihez Márk ismét a Coop Online termékeit használta -, akkor garantált a siker, és egy nagyon egyszerű és isteni finom lekváros-sajtos, enyhén ropogós étellel lepheted meg a vendégeidet!
Tanuld el a trükköket, mozogj otthonosabban és rutinosabban a konyhában, és kövess bennünket, hogy időben értesülj az újabb finomságokról, amiket a Konyhafőnök döntősével, Mikes Márk sommelierrel készíthetsz el!
CAMEMBERT GALETTE DIÓS-ÁFONYÁS KARAMELLIZÁLT HAGYMÁVAL
Hozzávalók:
- 1 nagy fej hagyma felszeletelve
- 1 tk vaj
- Só
- Bors
- 1 ek aszalt vörösáfonya
- 1 ek dió
- 1 db camembert sajt (200-250 g)
- 1 csomag élesztős levelestészta
- 1 ek málnalekvár
- 1 tojássárgája
Elkészítése:
A vajat egy vastagfalú lábasban felolvasztjuk, kíméletesen megbarnítjuk, karamellizáljuk. Hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, sózzuk, borsozzuk, majd folyamatosan kevergetve 15 perc alatt puhára pároljuk, és enyhén megbarnítjuk. Hozzákeverjük a diót és az áfonyát, majd félretesszük.
A levelestésztát kitekerjük, majd egy 22 cm-es tányér segítségével egy szabályos kört vágunk ki belőle. Megkenjük a málnalekvárral, majd a camembert sajtot a közepére helyezzük. Ráhalmozzuk a karamellizált hagymát, majd kissé fedésben egymáshoz tapasztva óvatosan felhajtogatjuk, becsomagoljuk, vagyis egyfajta kis batyut alakítunk ki belőle.
Megkenjük a tojássárgájával, majd 160 fokos sütőbe tesszük 25-30 percre, és szép aranybarnára sütjük.
Tipp: A leveles tésztáról még frissen vegyük le a csomagolásnál használt papírt, majd egy új szilikonos sütőpapírra tegyük át, sokkal könnyebben tudunk dolgozni azzal.
A leveles tészta hamar felmelegedik, ragadós lesz, ezért próbáljunk gyorsan dolgozni.
Jó étvágyat!
Te is kipróbáltad a receptet?
Írd meg nekünk emailen vagy a Facebook oldalunkon, neked hogy ízlett, és hogy sikerült-e beépítened a húsvéti menübe!