Itt az ideje egy finom őszibarack levesnek, amit krémesen és hidegen tálalva a legjobb!
Hűsítő és ízletes, akár egy desszertnek is elmegy, főleg ha te sok cukorral szereted.
Hozzávalók:
- 8 közepes db őszibarack (meghámozva, felcikkezve)
- 2 dl joghurt
- 1 dkg finomliszt
- 2 db fahéjrúd
- szegfűszeg (ízlés szerint pár szem)
- 3 ek barna cukor
- borsmentalevél (ízlés szerint néhány levél)
- 5 dl víz (amennyi éppen ellepi a gyümölcsöt)
Elkészítés:
- Az összes hozzávalót, a joghurt és a liszt kivételével edénybe tesszük, felengedjük vízzel és felforraljuk.
- Épphogy felforr, beleöntjük a joghurtban kikevert lisztet, összekeverjük, megvárjuk, míg újra eléri a forráspontját, és kész is.
- Jól lehűtve, néhány mentalevéllel a tetején, másnap fogyaszthatjuk is.
Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/hideg-joghurtos-oszibarackleves