Barion Pixel
cukkinis lapcsanka

Cukkinis lapcsánka

Valami könnyűre, zöldségesre, és szezonálisra vágynál?

Ha te is lapcsánka, vagy másik, közismertebb nevén tócsni rajongó vagy, akkor ezt a cukkinis verzióját imádni fogod! Sokkal könnyedebb, mint a burgonyás verziója, de ugyan olyan ropogós, ahogy már megszoktad, ízeiben pedig még teljesebb élményt nyújt az extra hozzávalóval!

Hozzávalók:

Elkészítése:

  1. A cukkinit megmossuk, levágjuk a két végét, és lereszeljük egy nagylyukú reszelőn, vagy akár le is darálhatjuk.
  2. Hámozd meg a burgonyát, ha nem vízbe tetted, akkor mosd át picit, reszeld le ezt is úgy, mint a cukkinit, és keverd össze a két alapanyagot. Miután összekeverted, sózd meg a masszát.
  3. Pár perc után kinyomkodjuk belőle a felesleges levet, és hozzátesszük a fűszereket, egy fokhagymát préselj bele, majd a tojást és lisztet, és fakanállal keverd össze mindet.
  4. Kevés olajat forrósítsunk fel a serpenyőben, majd kb. 1 ek masszát teszünk a forró olajba, a kanállal pedig nyomkodjuk laposra, kb. egy fél tenyérnyire, majd mindkét oldalát süssük pirosra.
  5. Tejföllel és sajttal tálalhatod, de magában, esetleg egy kis fokhagymával is isteni finom lesz!

Forrás: https://www.nosalty.hu/recept/cukkinis-tocsni

Oszd meg ezt a bejegyzést!