Barion Pixel
corndog

Corndog (VIDEÓVAL)

Kedves Olvasónk!

Elhoztuk Mikes Márk legújabb alkotását, az egyik legmenőbb partikaját, a Corndogot!

Ha pontosan követed az utasításait és a recept leírását – amihez Márk ismét a Coop Online termékeit használta -, akkor garantált a siker, és egy nagyon egyszerű és isteni finom, ropogós-virslis étellel lepheted meg a vendégeket!

Tanuld el a trükköket, mozogj otthonosabban és rutinosabban a konyhában, és kövess bennünket, hogy időben értesülj az újabb finomságokról, amiket a Konyhafőnök döntősével, Mikes Márk sommelierrel készíthetsz el!

Hozzávalók:

190 g liszt

25 g kukoricaliszt

35 g porcukor

1/2 mk

8 g sütőpor

1/2 mk fűszerkeverék

2 db S-es tojás 

90 ml tej

45 ml tejszín

10 db kisméretű virsli

Elkészítése:

A száraz összetevőket, vagyis a lisztet, a kukoricalisztet, a porcukrot, a sót, a sütőport, valamint a fűszerkeveréket egy tálban elkeverjük.

Beletesszük a nedves összetevőket is (a tojásokat a tejjel és a tejszínnel), majd alaposan kikeverjük. Ha jól dolgoztunk, akkor egy sűrű palacsinta jellegű tésztát fogunk kapni.

A masszát egy magasabb pohárba öntjük.

A mini virsliket egy-egy nyársra húzzuk, majd egyenként kimártjuk a masszába.

180 fokos olajban 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.

Konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róluk.

Kedvünk szerint különféle szószokkal fogyaszthatjuk.

Tipp:

Ördögmártás:

80 g ketchup

80g majonéz

40 g mustár

1/2 lilahagyma finomra vágva

bors

Jó étvágyat!

Te is kipróbáltad a receptet?

Írd meg nekünk emailen vagy a Facebook oldalunkon, neked hogy ízlett, és hogy sikerült-e beépítened a húsvéti menübe!

info@cooponline.hu

https://www.facebook.com/cooponlineshop/

Oszd meg ezt a bejegyzést!