Kedves Olvasónk!
Elhoztuk Mikes Márk legújabb alkotását, az egyik legmenőbb partikaját, a Corndogot!
Ha pontosan követed az utasításait és a recept leírását – amihez Márk ismét a Coop Online termékeit használta -, akkor garantált a siker, és egy nagyon egyszerű és isteni finom, ropogós-virslis étellel lepheted meg a vendégeket!
Tanuld el a trükköket, mozogj otthonosabban és rutinosabban a konyhában, és kövess bennünket, hogy időben értesülj az újabb finomságokról, amiket a Konyhafőnök döntősével, Mikes Márk sommelierrel készíthetsz el!
Hozzávalók:
190 g liszt
25 g kukoricaliszt
35 g porcukor
1/2 mk só
8 g sütőpor
1/2 mk fűszerkeverék
2 db S-es tojás
90 ml tej
45 ml tejszín
10 db kisméretű virsli
Elkészítése:
A száraz összetevőket, vagyis a lisztet, a kukoricalisztet, a porcukrot, a sót, a sütőport, valamint a fűszerkeveréket egy tálban elkeverjük.
Beletesszük a nedves összetevőket is (a tojásokat a tejjel és a tejszínnel), majd alaposan kikeverjük. Ha jól dolgoztunk, akkor egy sűrű palacsinta jellegű tésztát fogunk kapni.
A masszát egy magasabb pohárba öntjük.
A mini virsliket egy-egy nyársra húzzuk, majd egyenként kimártjuk a masszába.
180 fokos olajban 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük.
Konyhai papírtörlőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk róluk.
Kedvünk szerint különféle szószokkal fogyaszthatjuk.
Tipp:
Ördögmártás:
80 g ketchup
80g majonéz
40 g mustár
1/2 lilahagyma finomra vágva
Jó étvágyat!
Te is kipróbáltad a receptet?
Írd meg nekünk emailen vagy a Facebook oldalunkon, neked hogy ízlett, és hogy sikerült-e beépítened a húsvéti menübe!